‘Geef nooit toe dat je ongelijk hebt’, ‘Biedt nooit je excuses aan’ en ‘Geef nooit je verlies toe’. Adviezen die Fred Trump zijn zoon Donald al van jongs af aan inpeperde en de basis vormden voor zijn enorme ego. 

Aangezien Donald altijd gelijk heeft, is zelfreflectie niet nodig. Hij zet iedereen die het niet met hem eens is op een zijspoor. Volgens psycholoog en schrijver René Diekstra komt dat omdat Donald onbewust doet wat zijn vader hem vroeger inprentte. 

Kopieergedrag en automatismen
We zijn allemaal een product van onze opvoeding en ervaringen. Kinderen kopiëren tot ongeveer 12-jarige leeftijd het gedrag van hun ouders en nemen ook hun standpunten en morele waarden over. Dat is onbewust gedrag waar vrienden, familie en collega’s ook mee te maken hebben. Daarnaast zijn er nog tientallen automatische gedragingen -vakterm: biases- die we onbewust toepassen. Deze beïnvloeden ons gedrag ten opzichte van elkaar en in groepen. Een voorbeeld is de “self-serving bias”: persoonlijke successen schrijven we toe aan onze kunde, ervaring en persoonlijkheid maar onze fouten schrijven we toe aan de omstandigheden, verkeerde processen of aan anderen. Donald zelf maakt nooit fouten, zijn medewerkers wel.  Dergelijk gedrag wil je niet in je vergaderingen.

Gedrag in groepen

Onbewust gedrag hindert de communicatie en kwaliteit van ons werk. Dat zie jGroupthink tijdens vergaderingene vooral tijdens vergaderingen. Uit onderzoek van prof. dr. Peter Vink (TU-Delft) blijkt dat deelnemers naast een slechte gespreksleiding de uitkomsten van vergaderingen vaak bedroevend slecht vinden. Omdat er niets nieuws uitkomt. Door bijvoorbeeld teveel ego of narcistisch gedrag en biases zijn de uitkomsten van vergaderen vaak hetzelfde en leiden ze niet tot verbetering en innovatie. Binnen het team nemen dezelfde personen vaak de leiding en beïnvloeden zij daarmee de besluitvorming. Groupthink heet deze bias; je neemt wanneer je langere tijd met elkaar omgaat de mening van de ander over. Gevolg is dat 50% van de deelnemers (Bron: onderzoek prof dr. P. Vink) vergaderingen nutteloos en zonde van de tijd vindt.

Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg.

Maak medewerkers bewust van hun onbewuste gedrag en de kwaliteit van vergaderingen gaat aanzienlijk vooruit. Dat bereik je door het aanleren van de juiste vergadertechnieken die onbewust gedrag voorkomen. Het maakt niet uit of je klassiek vergadert, agile, met flipover, whiteboard of touchscreen. Bewustwording is een echte eyeopener voor goed overleg. Dat zou Trump ook wel eens mogen beseffen

Wil je méér informatie?  Stuur een e-mail naar info@vergaderkracht.nl en wij reageren binnen een dag.

www.vergaderkracht.nl

captcha

Holler Box