GA JE  NU VAKER THUIS WERKEN?

Ben je alweer begonnen op kantoor? Fijn om  je collega’s weer eens live te kunnen ontmoeten. Online  is dat toch een stuk minder persoonlijk.

Is het  wel nodig om iedere dag op kantoor aanwezig te zijn?. Je werkt thuis efficiënter, het bespaart reistijd en –kosten plus CO2-uitstoot. Je voelt je prettig thuis en alle middelen om contact te houden zijn inmiddels aanwezig.

Één ding is zeker: als het aan jou ligt ga je vaker thuis werken. Maar: Om het contact met je collega’s niet te verliezen en om de sfeer en samenwerking te voelen, wil je af en toe naar kantoor. Zéker als je daar een fijne werkplek hebt, waar je graag bent.  Als dit niet zo is ga je naar kantoor omdat het van je wordt verlangd of omdat het nodig is. Dat werkt niet en gaat tegenstaan.

Kantoor voelt als thuis en andersom

Uit een recent webinar van KPN over Modern Workplace Xperience, blijkt dat mensen op kantoor het liefst in kleine groepjes overleggen. In een informele en huiselijk sfeer. Zoals bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze. We zullen steeds minder vaak aan grote, saaie vergaderingen deelnemen.

Deze korte en  informele vergaderingen in  kleine groepen  blijken het meest effectief te zijn. Ook dát heeft onderzoek uitgewezen. Je voelt je prettiger en praat makkelijker in een fijne omgeving met goede voorzieningen, zoals een goede akoestiek, prettige verlichting en lekkere koffie. Daarbij zijn  digitale voorzieningen, zoals een groot touchscreen en whiteboard ook belangrijk. Zo houd je contact met collega’s die thuis werken en kun je informatie snel delen.  Je kunt met deze middelen ook hybride vergaderen; mensen thuis en op kantoor  in één effectieve meeting.

Zoals de werkplek thuis voelt moet het op kantoor ook voelen. Een persoonlijke omgeving die aan alle eisen van een moderne en digitale werkplek voldoet.

Op kantoor zijn moet fun worden

Hoe zorg je er als bedrijf voor dat medewerkers graag op kantoor zijn en effectief kunnen overleggen? ?

Earl Wilson (1907-1987), journalist bij de The Washington Post wist het al:

“Science may never come up with a better office communication system than the coffee break”

Dat doe je door naast alle digitale voorzieningen ook te investeren in een informele setting en huiselijke sfeer, zodat mensen zich veilig en geborgen voelen. Een plek waar zij goede ideeën kunnen uitwisselen, bijvoorbeeld bij de koffieautomaat. Dat heet een CoffeeTalk®-moment en bestaat uit het visualiseren van overleg tijdens informele maar ook formele momenten. Dat is heel efficiënt en uitdagend. Fun! en dat kun je leren.

Deel je ideeën meteen   

Hoe vaak kom je niet thuis met ideeën en plannen die je onderweg te binnen schieten maar die je thuis niet kunt delen? Daarom moet op kantoor komen voelen als energiek thuiskomen na een werkdag. Je wilt ideeën en plannen metéén delen en bespreken in aanwezigheid van je collega’s.

Zorg ervoor dat  ideeën en nieuwe informatie tijdens spaarzame momenten die je op kantoor bent goed gestructureerd worden en dat je ze snel kunt delen met de rest. Naast goede koffie zijn een whiteboard of digitaal scherm de enige middelen die je hiervoor nodig hebt en je moeten even weten hoe je het beste online kunt vergaderen met één methode voor zowel thuis als op kantoor.

Gaan we op de oude voet verder of pakken we deze kansen voor verandering?

Begin direct en verander je manier van overleggen. Je kunt het echt leren en krijgt nú de kans.

Start met een korte training, zodat iedereen weet hoe ze de digitale tools en vergadermethode het beste in kunnen zetten. 

Meer weten? Bel 0653376912 of mail naar: info@vergaderkracht.nl 

www.vergaderkracht.nl

Wil je méér informatie? Nu reageren
Holler Box