Online vergaderen is niet meer weg te denken in deze tijd. Frequent thuiswerken zal blijvend zijn. Het bespaart reiskosten, reistijd en CO2-uitstoot maar online vergaderingen zijn verre van productief. Met de gangbare digitale systemen blijven thuiswerkers tóch op afstand en zijn ze snel afgeleid. Daarom is het moeilijk om ze écht actief aan online-vergaderingen te laten meedoen. De aandacht en daarmee de betrokkenheid is snel weg. Zo worden vergaderingen rommelig, geven onnodige stress en zijn niet productief en niet effectief.

Hybride vergadertechniek

De hybride vergadertechniek van VergaderKracht is écht interactief en kan iedereen leren. We brengen collega’s op kantoor met de juiste digitale tools en één vergadermethode online in overleg met de thuiswerkers. Het overzicht en proces van de vergadering is op hetzelfde moment voor alle deelnemers, -thuis en op kantoor- zichtbaar en interactief.

Visualiseer

Op basis van het benodigde vergader-format; klassiek, kanban, brainstorm of anders zorgen we voor visualisatie door  speciale iconen op een groot touchscreen of fysiek whiteboard. De iconen en digitale post-its brengen agendapunten, het proces, to do’s en ideeën op hetzelfde moment in beeld voor álle deelnemers en zorgen voor een snelle herkenning in een volgende vergadering. Zo bereik je op kantoor én bij de thuiswerker door actieve deelname een betere betrokkenheid, productiviteit en effectiviteit. We brengen overzicht, inhoud en focus bij de deelnemers tijdens je hybride vergadering.

Houd mensen actief

Met de VergaderKracht vergadertechniek zorgen we voor een goede hybride online-vergadering. We temperen de ego’s en betreken introverten met één methode op het zelfde moment voor zowel de deelnemers op kantoor als de thuiswerkers. We zorgen voor goede dialoog, juiste besluitvorming en versnelling. Dat kun je leren.

Nooit meer notuleren bespaart tijd.

Na afloop zijn de iconen met online post-its meteen je notulen. Als je je eigen idee of todo op het gezamenlijk online whiteboard ziet staan, voer je ze eerder uit omdat je je meer betrokken voelt; dát is productief vergaderen. Nooit meer notuleren; weet je hoeveel tijd je daarmee bespaart? En je deelt de output in één muisklik met alle belanghebbenden.

Zo kun je zonder stress hybride online-vergaderen en voorkom je dat ze rommelig worden en thuiswerkers afdwalen.

Wil je ook leren hybride online-vergaderen?

Start met een korte training, zodat iedereen weet hoe ze de digitale tools en vergadermethode het beste in kunnen zetten.  Bel 0653376912 of mail naar: info@vergaderkracht.nl 

www.vergaderkracht.nl

Wil je méér informatie? Nu reageren
Holler Box