Deze vraag was aan de orde bij Elegast Dak- en Gevel.  Een bedrijf dat actief is op de markt van renovatie- en onderhoud aan industriële daken en gevels, waaronder verwijdering van asbest daken. Vanaf 2025 moeten in Nederland bij wet alle asbestdaken verwijderd zijn. Hoogstwaarschijnlijk gaan Duitsland en België op termijn met vergelijkbare wetgeving volgen. Een heroriëntatie was nodig om de bedrijfsactiviteiten een nieuwe wending te geven. Maar: hoe pak je dit aan?

Ideeënmanagement

Ik werd gebeld met deze vraag. De oplossing ligt bij hun eigen medewerkers: het collectieve brein van een bedrijf. Zij hebben dagelijks te maken met klanten en komen door hun werkzaamheden met diverse problemen die met dak- en gevel te maken hebben in aanraking. Ik ontwikkelde een nieuwe methode –de VergaderKracht methode- waarmee je nieuwe inzichten verkrijgt door het verzamelen van  de beste ideeën van medewerkers. Dit zorgde bij Elegast voor een nieuwe visie en strategie en daaruit voortvloeiende nieuwe activiteiten. Door het stimuleren van creativiteit en het verzamelen van de inzichten, waarbij iedereen met een persoonlijke toelichting aan het woord komt, ontstaan goede ideeën. Voor Elegast bleek dit ene duwtje van een buitenstaander een echte eyeopener  te zijn.

Bijkomend voordeel: de geopperde ideeën worden ook daadwerkelijk gedragen en uitgevoerd, aangezien mensen psychologisch eigenaar zijn van het idee. Dit verhoogt de onmiddellijke betrokkenheid van medewerkers en de VergaderKracht methode maakt bedrijven effectiever,  beter wendbaar en klaar voor de toekomst. De nieuwe overlegmethode wordt als vanzelf overgenomen en bevordert intern overleg met goede resultaten.

Elegast
Elegast uit Belfeld (Limburg) is specialist in onder andere renovatie van grote asbestdaken en heeft een vooruitziende blik. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in de industriële sector, zoals grote bedrijfshallen. Zij voorzagen tijdig dat heroriëntatie van de huidige activiteiten noodzakelijk was om omzetgroei en continuïteit te kunnen waarborgen. Het innovatieproces kon wat hen betrof daarom niet vroeg genoeg beginnen.

Benieuwd naar de technieken ? Check: Wat doen wij voor jou 

Voor meer informatie: info@vergaderkracht.nl

Schrijf je team in voor een masterclass online hybride vergaderen Nu inschrijven
Holler Box