Innovatie

 

De beste innovatie, met de snelste resultaten haal je uit je eigen organisatie. Hoe je dit doet? Door het formuleren van een innovatiefocus en het op de juiste wijze samenbrengen van alle medewerkers. Dit is cruciaal om tot een goed innovatie-proces te komen. Wij helpen je daarbij. Goed ideeënmanagement en de juiste manier van overleggen zorgen voor een betere samenwerking, betrokkenheid en creativiteit. Dit proces in juiste banen leiden doe je niet zomaar even naast je dagelijkse werkzaamheden. Dit vereist een bewuste innovatie-strategie. Daar helpen wij je mee.

Onbewust gedrag

Om overleg te laten slagen is het belangrijk dat medewerkers IN de vergadering zijn en niet alleen maar BIJ de vergadering aanwezig zijn. Ons, -evolutionair ontwikkelde-, onbewuste gedrag zit ons bij overleg en vergaderen vaak in de weg. Door visueel en interactief te vergaderen en mensen de mogelijkheid te bieden de informatie cq. cases niet alleen te horen, maar ook laten zien, doen en beleven verhoogt, onmiddellijk productiviteit, alertheid, concentratie en creativiteit en daarmee de effectiviteit van van intern overleg en innovatie.

Digitaal

Voor de meest optimale manier van ideeën-management is het inzetten van slimme software een must. Dit maakt notuleren tijdens vergaderingen, standup meetings overbodig en zet mensen direct aan tot actie. Afspraken liggen direct vast en zijn via één klik voor iedereen zichtbaar. Voor ideeën-management is dit de meest optimale oplossing. Het bespaart tijd en ergernis van wéér een lange vergadering die weinig oplevert en met de juiste training breng je door middel van een structurele ideeënstroom, innovatie op gang.

Méér weten? Neem contact op: info@vergaderkracht.nl

Ideeën

De beste ideeën ontstaan vaak spontaan, in de wandelgangen en op informele plekken. Zoals bij het koffieapparaat. Hier is iedereen gelijk en spreekt men zich sneller uit dan in een traditionele vergaderomgeving. Door het creëren van een dergelijke setting en met de juiste begeleiding, zet je deze goede ideeën om in concrete plannen en acties die door iedereen gedragen worden. Door te zorgen voor de juiste bedrijfscultuur waarin mensen elkaar begrijpen en nieuwe ideeën ontstaan, krijg je een wendbare, besluitvaardige en daadkrachtige organisatie met betrokken medewerkers.

Wil je méér informatie? Nu reageren
Holler Box