Heb jij ook het idee dat je in 2019 continu achter de feiten aan liep? Heb je daarom voor 2020 een betere strategie bedacht ? Deze tijdig gecommuniceerd naar je medewerkers in een goede strategie sessie? Daar live aan tafel –praten en beloven is makkelijk– enthousiaste reacties over gehad? ; ja zó gaan we het doen.

Maar de praktijk blijkt anders.

Het jaar is begonnen en iedereen gaat gewoon weer zijn eigen weg. De nieuwe strategie verdwijnt naar de achtergrond. Mensen worden opgeslokt door het werk van alledag. We zijn gewoontedieren. Het is moeilijk om vaste patronen te doorbreken. Maar dit kán wel.

Ooit een professioneel voetbalelftal gezien zonder coach?

Wat er dan zou gebeuren; iedereen rent op een kluitje achter de bal aan. Het doel is scoren maar de spelers buitelen over elkaar heen. Die bal komt nooit in ‘t net. Louis van Gaal zei het al: ‘’Voor voetbal heb je een bal én een brein nodig.” Zo is het in een bedrijf ook. Je hebt aanvallers, middenvelders en verdedigers. Iedereen heeft zijn kwaliteiten. Het gaat erom deze zo goed en slim mogelijk in te zetten. Dan versterk je elkaar. En dán pas scoor je.

Je moet ook een doorzetter zijn, die door goede technieken en voorbeelden alle neuzen één kant op krijgt. Die bal in het doel. 

Regelmatige training met de juiste technieken onder leiding van een goede coach is een eerste vereiste om te kunnen scoren. Iemand die kwaliteiten in mensen herkent. Deze op de juiste plaatsen inzet. En het beste in hen naar voren haalt.

Daar zijn technieken voor.

Door mensen regelmatig bij elkaar te brengen en je doel duidelijk te maken gaat een strategie leven en behaal je de gewenste resultaten. Daarbij geldt ook de kracht van herhaling. Net als bij een voetbalelftal.

Gaat je strategie voor 2020 ein-de-lijk uitkomen?

Ontvang onze 5 beste tips: gratis door een email sturen naar info@vergaderkracht.nl

Voor meer informatie: info@vergaderkracht.nl

captcha

Holler Box